Francesc Lucchetti (Siscu, Ciscu, 6q)

Volem VilamajorVilaVeu número 3 (agost 2017)

L’incombustible, l’insubstituïble, et portarem en el nostre cor per sempre, contents d’haver-te conegut.

Estimat Siscu, la gent de Volem Vilamajor trobem que has marxat massa aviat, sense avisar, sense poder-nos acomiadar, recordant tots i cadascun de nosaltres la darrera conversa amb tu, els teus darrers comentaris, la teva darrera presència… Ara ens hem quedat amb la teva absència, a cada assemblea, a cada activitat, ens sortirà la paraula del que tu hauries fet o hauries dit. Teníem encara moltes coses per fer i molts projectes engegats…

A Volem hi ha persones de diferents franges generacionals, en Siscu, a la tardor de la seva vida, ha estat des de l’inici un impulsor de la majoria d’iniciatives i també s’ha adherit a les que altres han proposat, sempre amb una energia i generositat que ens deixava bocabadats.

Ben compromès amb la difusió de la idea de l’Assemblea Popular oberta al poble, on els veïns i veïnes hi participen a mesura que ho coneixen i ho veuen oportú. També, per què no dir-ho, participant del desànim que tots patim en alguns moments, quan no es veu una resposta encoratjadora de participació després d’haver dedicat un temps i una feinada a aquest objectiu.

En Siscu, generós amb el seu temps, va acceptar participar a la llista municipal per a Sant Pere, en la quals molts, per comoditat, per por, per desinterès o per egoisme, no ens hi vàrem incloure. La seva presència
en els plens municipals ens donava força, tant al regidor portaveu com a la resta d’assistents de la secció de regidoria de Volem.

Com a bon coneixedor del poble, ha estat sempre a l’aguait en tots els temes que han anat sorgint relacionats amb l’entorn, pla de masies, escola i institut, pla de camins…, i darrerament amb els pressupostos participatius. Ell va prendre gran interès que aquest projecte funcionés, presentant un programa de pedagogia, amb l’objectiu d’obtenir èxit en la participació del poble. Aquesta feina que ha fet no la guardarem en un calaix, farem el possible per tirar-la endavant!

En Siscu tenia clar que des de Volem hem de fomentar la cooperació entre els dos pobles, per tal d’optimitzar recursos i esforços en benefici de tots, ja que Vilamajor som tots, i que, per tant, s’han de millorar les relacions municipals, fer activitats conjuntes, creant cohesió social i evitant així rivalitats i duplicitats.

En els debats que organitza Volem, la seva opinió l’esperàvem tots per la seva vàlua, com a gran activista des de sempre, per l’experiència que donen els anys, pel seu tarannà obert a noves idees i per la seva professionalitat com a gran actor, ja que sabia com ens havia de dir les coses.

En Siscu sempre ha estat al davant o al costat en les diferents iniciatives que han anat sorgint al voltant de Volem com l’Ateneu Popular de Vilamajor, Vilamajor Acull, la revista VilaVeu, regidoria de Volem…

Recordarem tots la participació en la darrera assemblea de Volem del 6 de juny així com el darrer mail que ens va enviar aquella mateixa nit convocant-nos a la manifestació del 17 de juny d’Obrim Fronteres, sense que ni ell ni ningú intuís que serien les darreres paraules que ens dirigiria.

Quanta passió, i quin cor!, t’has fet estimar Siscu, ens deixes ben orfes, però no ens aturarem, seguirem lluitant per tot allò que hem iniciat junts, pels somnis que compartim i que dia a dia anem construint, seràs sempre amb nosaltres. Mirar el Montseny a partir d’ara serà trobar-te defensant-lo. Per tu i pels altres, els que hi són, els que hi van ser i els que hi seran.

A la teva companya de vida, la Lurdes, els fills, la Judit i l’Hug, i a la seva estimada neta, una gran abraçada de tots nosaltres.

Que la terra et sigui lleu!

Una resposta a “Francesc Lucchetti (Siscu, Ciscu, 6q)”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *